Meer artikelen
Omgeving Erbuca B&B

Omgeving Erbuca B&B

Sittard
 

Zoals Toon Hermans al heeft gezongen: Sittard, zijn geboorteplaats, is een stad om lief te hebben. Het historische hart van Sittard verwelkomt u met prachtige monumentale panden en karakteristieke vakwerkwoningen. Mooie, slingerende winkelstraatjes wijzen u de weg naar het knusse marktplein.  Er is van alles te beleven en dat maakt uw dagje uit of uw vakantie nog leuker. Speciaal voor u volgt nu een selectie uit het scala aan mogelijkheden: 

 

 

HISTORISCHE MARKT

 

Op een zomerse dag op de historische Markt genieten van een koel drankje of een warm kopje koffie/thee/cacao. Een Markt, die een van de leukste pareltjes is van Limburg met een legio aan keuzemogelijkheden. Gaat uw voorkeur uit naar een traditioneel bruin café of kiest u liever uit een van de hippe lounches? De keuze is geheel aan u. Maar ook als u er uw zinnen op gezet heeft om van uw lunch of diner een  ‘culinaire wereldreis’ te maken in een van de vele sfeervolle restaurants, biedt de historisch Markt van Sittard u volop de gelegenheid. Meer informatie is te vinden op de website:

http://www.insittardgeleen.nl/nl-nl/8/212/sfeervol-en-gezellig.aspx

 

 

HISTORISCHE STADSWANDELING MET EEN VVV-GIDS     

 

De gidsen van VVV Zuid Limburg maken uw wandeling tot een ware belevenis. Als geen ander kunnen zij u leuke en verrassende anekdotes over de stad vertellen. Zo beleeft u Sittard als nooit te voren. Meer informatie is te vinden op de website:

https://verkeersbureaus.info/nieuws/2015/03/02/58631-vernieuwde-stadswandeling-brochure-over-sittard/

 

 

GEHEIME TUINEN VAN SITTARD

 

Sittard heeft vele onbekende, groene oases van rust binnen haar stadsgrenzen.  Tuinen die alle stuk voor stuk onontdekte schatten zijn; elk op zijn beurt de bron van een boeiend verhaal. Neem dus een kijkje achter de coulissen van de stad en ervaar hoe divers het ‘Groene Sittard’ in werkelijkheid is. Meer informatie is te vinden op de website:

https://geheimetuinen.nl/

 

 

CULTUUR, HISTORIE EN RELIGIE

 

Wilt u een moment van religie combineren met cultuur, historie en een gezellige binnenstad? Ook dan schiet u in ‘Kerkenstad’ Sittard midden in de roos. Vijf verschillende Godshuizen liggen op korte afstand broederlijk bijeen.  Ontdek de Basiliek, het Mariapark, de St. Petruskerk, het Dominicanenklooster, Fort Sanderbout, de Michielskerk of de stadswallen.

 

 

JAARLIJKS TERUGKERENDE ACTIVITEITEN

 

Kennedy mars

Octoberfeesten 

Carnaval 

Appel zingen

Kerstmarkt Valkenburg 

André Rieu concerten in Maastricht (Vrijthof) 

Schutterij St. Jan Nieuwstadt: Sacramentsprocessie

 

Meer weten?

Dit is onze eigen website met de scherpste prijs. Klik hier voor onze accommodaties of stel ons persoonlijk een vraag. Of lees verder met of ga naar het overzicht van alle artikelen.

Gepubliceerd 26-07-2020 / Copyright © Erbuca B&B